De tuin

Ontwikkeling Elzentuin

Ontwikkeling

Begin jaren negentig zijn wij begonnen met de ontwikkeling van de tuin op ons landgoed. De eerste grove lijnen werden uitgezet en we gebruikten beukhagen, knotwilgen, populieren, Spaanse aak en elzen, bomen en struiken die in het Hoeksche Waards landschap van oudsher veel voorkomen. Door de jaren heen groeide deze basis uit tot een tuin met structuur, zon- en schaduwplekken met bloemen en planten.

Natuurtuin

De voorkant

Aan ‘de voorkant’ ontstond de natuurtuin en grenst aan het terras van de Gasterij. Hagen verdelen de tuin in verschillende vakken en tussen de hagen liggen smalle wandelpaden. Bijzonder is de pergola die begroeid is met blauwe regen, de grote bamboetuin en de centraal gelegen cirkelvormige kamer van beuken; vanuit elke windrichting komt, tussen deze paden door, een wandelpad uit in deze kamer.

Natuurtuin

De fraaie Natuurtuin

De fraaie natuurtuin vormt voor veel (bruids)reportages een mooi decor en biedt gasten de mogelijkheid voor wandelingen tijdens het verblijf. Vanaf de entree langs de oprijlaan heeft de tuin een andere indeling; de uitkijkheuvel op het uiterste puntje van het perceel biedt een fraai uitzicht over het Hoeksche Waardse polderlandschap. De daaromheen gelegen poel zorgt voor een natuurlijk waterelement in de tuin en de lichte glooiing in dit stuk tuin met groepen berkenbomen voelt wijds aan.

Uw gelegenheid in het groen