Lunch
van producten uit de regio of uit eigen eettuin
TUINSALADES
alle salades worden geserveerd met brood & garnituur van het seizoen!
Geitenkaas
noten, honing, vers fruit 16,50
Gerookte zalm
komkommer, tomaat en dilledressing 17,50
Fruit-Noten
brie en honing 16,50
Geroosterde kip
gegrilde groentjes, tomaat en mosterd-honingdressing 17,50
SOEP
Kleine kop / Grote kop
huisgemaakt met brood 4,50 / 7,50
PATISSERIE / IJS
Taart van het seizoen
fruit /slagroom 5,-
Elzentuin IJSCOUPE
roomijs, vers fruit, vruchtensaus & slagroom 7,50
GEBAKKEN SCHARRELEITJES
van onze eigen krielkippen
Uitsmijter
3 eieren, hele dooier (ham/kaas) met garnituur & brood 11,50
Dubbel gebakken scharrelei
2 eieren (ham/kaas) met garnituur & brood 10,-
Boerenomelet
groenten & brood 12,50
BAKKERSBOL / BAQUETTE (+2,-)
Beenham
rucola en honing-mosterd dressing 12,50
Zalm
sla, kruidenkaas , komkommer, tomaat en dillesaus 15,50
Brie
sla, honing, noten en fruit 12,-
Geroosterde kip
rucola, gegrilde groentjes en garnituur 12,50
HAPPEN VAN DE PLANK
Elsjes FRIETPLANK
salade, snacks & saus 17,50
12 UURTJE PLANK
soepje, salade, gebakken ei, rundvleeskroket met twee boterhammen 17,50
TOSTI’S OERBROOD
Beenham / kaas
gegrilde groenten & tomatenketchup 12,50
Oude kaas
gegrilde groenten & tomatenketchup 10,-
Geitenkaas
gegrilde groenten, noten & honing 12,50
onze kippen Wyandotte kriel
Dit kippenras staat bekend om het vriendelijke karakter. Ze zijn lief, rustig en makkelijk in de omgang en scharrelen graag rond in de tuin maar vinden hun weg terug naar het hok zodra het donker wordt. De krielen leggen gemiddeld 180 eieren per jaar. De eieren zijn gekookt of gebakken buitengewoon heerlijk van smaak
uit de eettuin
rozemarijn & tijm / salades & warme gerechten, lavendel / salades & thee, bieslook / salades & warme gerechten
diverse soorten munt / thee
kweepeer / chutney, rode en witte aalbes, frambozen & aardbeien, rabarber / chutney
artisjok, pompoen, courgette, aubergine / warme gerechten
voor koffie, cappuccino en lattemacciato gebruiken wij de koffiebonen van smit&dorlas
GROEPEN
Voor groepen vanaf 12 personen bereiden wij graag een lunchbuffet of een speciaal luncharrangement.
Vanzelfsprekend kunnen wij ook een lunch naar uw eigen wens presenteren.
LUNCHBUFFET
met een variatie van gerechtjes van de lunchkaart in buffetpresentatie!
Het buffet kan zowel binnen als buiten op het terras opgesteld worden!
wijnen
Wit
La Lustrosa Verdejo, Spanje
Bij Bodegas Parra Jiménez draait alles om het maken van volledig biologische producten.
Dit is Verdejo zoals we hem het liefst drinken: puur
en crispy met gedoseerde frisse citrustonen, een vleugje perzik en een mooie mineraliteit
Pasqua Le Collezioni Chardonnay-Grillo Organic Sicilië, Italië
Smakelijke biologische blend van de inheemse Grillo samen met Chardonnay. Een karaktervolle wijn met een rijk bouquet van rijpe peren en
mild citrusfruit in combinatie met een aangename kruidige en frisse afdronk.
Gérard Bertrand Change Sauvignon Blanc
Pays d’Oc, Frankrijk
Diep en glanzende strokleur met heldere toetsen. Fijne tonen van citrus- en geel fruit in de neus. In de smaak is deze wijn puur en goed in evenwicht.
Rosé
La Lustrosa Rosé, Spanje
Smaakvolle, toegankelijke biologische rosé van de Monastrell. Een korte schilweking geeft de wijn zijn prachtige lichtroze kleur. Sappig en verfrissend van smaak met aroma’s van aardbei, framboos, blauwe bes en een subtiele mineraliteit
Gérard Bertrand Change Grenache Rosé Pays d’Oc, Frankrijk
De wijn heeft een glanzende en zacht zalmroze kleur. Rood fruit in de neus, zoals framboos, kers, aardbei en granaatappel. De mond is fris en zuiver met tonen van rood fruit en witte bloemen.
Chateau Gassier Esprit Gassier rosé cotes de Provence, Frankrijk
Typisch licht rose Provence rosé. Deze biologische rosé is elegant en smaakvol met in de geur rood fruit, zoals bosaardbeien, en frambozen en tonen van peren en lychees. De smaak is lekker fris en mooi droog.
Rood
La Lustrosa Tempranillo Spanje
Bij Bodegas Parra Jiménez draait alles om het maken van volledig biologische producten. Om het pure karakter van de Tempranillo te behouden vergist en rijpt de wijn op RVS. Vol sappige aardbeien,
frambozen, pruimen en een vleugje cacao.
Pasqua Le Collezione Nero d’Avola-Shiraz Organic Sicilië, Italië
Verleidelijke donkergekleurde biologische wijn met intense aroma’s van rijpe kersen, zwarte bessen en een warme kruidige ondertoon. Aangenaam in de mond, romig en soepel door zondoorstoofd fruit en kruidig met zachte tannines.
Gérard Bertrand Change Merlot Pays d’Oc Frankrijk
De kleur is dieprood met lichte hints van paars. In de neus heeft deze wijn zwarte bessen, tonen van wilde aardbeien en paddenstoelen. De smaak is zacht en aromatisch met kruidige tonen.
Mousserend
Vallformosa Classic Cava Semi Seco Penedes, Spanje
Romige , lichtzoete Cava met een fijne mousse en een verfrissende afdronk. Sappig wit fruit in de smaak, met opwekkende zuren die de wijn elegant en fris houden.
Masia Cava Brut Reserva Organic Penedès, Spanje
Deze biologische Cava is puur en levendig. Delicate bubbel door zijn
langere rijping. Kleinschalige productie, waarin elk detail bijdraagt tot zijn
uitzonderlijke goede smaak. Groene appel, lichte toast, fruitig en speels.
Alcoholvrij
Chavin Chardonnay, Frankrijk
Verantwoord en licht genieten van deze alcoholvrije Chardonnay. Uitnodigend, verfijnd en fris van smaak met pure aroma’s van sappig citrusfruit en appel, aangevuld met tonen van brioche. De afdronk is elegant en mineraal.
Chavin Syrah, Frankrijk
Een pure, alcoholvrije Syrah met karakteristieke aroma’s van donker fruit, nootmuskaat, laurier en zwarte peper. Na een traditionele vinificatie op roestvrijstaal wordt de alcohol met moderne technieken onttrokken aan de wijn.
Vallformosa 0.0%, Spanje
Deze alcoholvrije mousserende wijn is zuiver lichtgeel van kleur. In de kleur aroma;’s van peer en appel en een hint van banaan. Zacht in de aanzet qua smaak met tonen van tropisch fruit, met een delicate en goede afronk.